Οι ελιές και το λάδι (Ολοήμερο και κλασικό τμήμα)

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που μαζεύουν τις ελιές . Βγήκαμε λοιπόν στην αυλή μας και είδαμε την ελιά του σχολείου μας. Ήταν φορτωμένη ελιές, ώριμες ελιές , έτοιμες για μάζεμα! Αυτό έδωσε αφορμή να μάθουμε για το μάζεμα των ελιών, τους ελαιώνες , το πώς βγαίνει το λάδι, για τα ελαιοτριβεία , μύθους και παραμύθια σχετικά με την ελιά , μάθαμε για τον κότινο των Ολυμπιακών αγώνων, την Αθήνα την πόλη της Αθηνάς και ένα σωρό άλλα πράγματα. Παίξαμε παιχνίδια , θέατρο, ζωγραφίσαμε και κάναμε σχετικές κατασκευές. Μάθαμε να γράφουμε : Ελιά. Μα πιο πολύ μας άρεσε που δοκιμάσαμε διάφορες ελιές , λάδι , λαδορίγανη με ψωμί , ελαιόψωμο και μάθαμε πως είναι όχι μόνο νόστιμα, μα και πολύ ωφέλιμα! Τέλος και τα κουκούτσια δεν πήγαν χαμένα κάναμε μαθηματικά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο!

Επίσης ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, ξεκινώντας από τον πίνακα «Το μάζεμα των ελαιών»να ασχοληθούμε με τον Ζωγράφο Θεόφιλο

Το πιο διασκεδαστικό βέβαια ήταν το μάζεμα των ελιών από το δέντρο του σχολείου μας.Με τη βοήθεια μιας μανούλας που ήξερε από ελιές (την οποία ευχαριστούμε πολύ) όχι μόνο μαζέψαμε τις ελιές, αλλά και τις επεξεργαστήκαμε για να τις φάμε σε λίγους μήνες.