Δημοσιεύθηκε στην Η ταυτότητα του σχολείου μας

Η ταυτότητα του σχολείου μας

 

Το Μακροχώρι είναι μια κωμόπολη του Ν. Ημαθίας και  βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Βέροιας.  

Το 2ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Βέροιας,  το δε κτίριο που χρησιμοποιεί είναι ιδιόκτητο. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του Μακροχωρίου και πριν τη χρήση του ως νηπιαγωγείο, φιλοξενούσε   το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου. Η ημερομηνία ανέγερσης είναι το 1927 όπως αναφέρουν έγγραφα από το αρχείο του σχολείου.

Το κτίριο αποτελείται από ένα γραφείο για τους εκπαιδευτικούς,  τρεις μεγάλες αίθουσες, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται για την κάλυψη της ώρας ξεκούρασης των νηπίων  του ολοήμερου τμήματος, το χώρο της κουζίνας και τις τουαλέτες των νηπίων και των εκπαιδευτικών.

Το κτίριο και οι χώροι του ανακαινίστηκαν την τριετία 2016-2019, με τη συνδρομή του Δήμου της Βέροιας και των τεχνικών υπηρεσιών του.

Ο αύλειος χώρος έχει πρόσβαση από δύο εισόδους, η προσέλευση όμως των νηπίων πραγματοποιείται από την είσοδο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Επίσης διαθέτει υπαίθριο θέατρο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Τα Ρουγκάτσια του Μακροχωρίου σε φωτογραφία μπροστά στο κτίριο.