Δημοσιεύθηκε στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Το σχολείο μας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού(Code Week)

 

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα σε συνεργασία με το 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας και τη συνάδελφο Γιάγκογλου Δήμητρα.

Παιγνιώδεις και βιωματικές δραστηριότητες εισάγουν τα παιδιά στον προγραμματισμό , την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση.Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της γιορτής της σημαίας,  ασχοληθήκαμε με τις σημαίες των διαφόρων χωρών αλλά και τη δική μας. Συζητήσαμε για τα σύμβολα αυτά που τιμούν όλοι οι άνθρωποι ,σε κάθε χώρα.

Οι δραστηριότητες είχαν τίτλο: Flags Coding

Περιγραφή

 Μέσα από μια σειρά ποικίλων και ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά για την προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία  κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε μια αλγοριθμική σκέψη και τον προγραμματισμό και συγχρόνως γνωρίζουν τις σημαίες  διαφορετικών χωρών.
1η Δραστηριότητα: Κάθε φορά  προγραμματίζουν ένα παιδί να φτάσει σε μία συγκεκριμένη σημαία.
2η Δραστηριότητα: Οδηγούν το ρομπότ να βρει τη σημαία της επιλογής τους. Ακόμη και να  καταγράψουν τον κώδικα της διαδρομής και να μοιραστούν με τα συνεργαζόμενα σχολεία, ώστε να εξασκηθούν στη διαδικασία της κωδικοποίησης και της αποκωδικοποίησης.
3η Δραστηριότητα: Τα παιδιά καλούνται να λύσουν τον χρωματικό κώδικα και να αποκαλύψουν τη σημαία που κρύβεται πίσω από αυτόν. Μπορούν να δημιουργήσουν τους δικούς τους κώδικες και να τους μοιραστούν μεταξύ τους ανακαλύπτοντας νέες σημαίες.