Δημοσιεύθηκε στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Το σχολείο μας

1o Εργαστήριο Δεξιοτήτων-“Παίζω, μεγαλώνω τον εαυτό μου διαμορφώνω”

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  και στη Θεματική ενότητα “Ζω καλύτερα-Ευ Ζην” ασχοληθήκαμε με τον εαυτό μας και την ταυτότητά μας. Τίτλος του προγράμματος ” Παίζω μεγαλώνω, τον εαυτό μου διαμορφώνω”. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να συνειδητοποιήσουν τα νήπια το βιολογικό και τα χαρακτηριστικά του  κοινωνικού τους φύλου. Με τη συμμετοχή τους τα παιδιά θα αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, κριτικής σκέψης, συνεργασίας,δημιουργικότητας,επικοινωνίας καθώς και κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες.

Έτσι στην αρχή του προγράμματος τα παιδιά μίλησαν για την ταυτότητά τους. Προσδιορίστηκε και έγινε διερεύνηση αντιλήψεων για τα δύο φύλα και παρουσίασαν τον εαυτό τους, βρήκαν ομοιότητες και διαφορές.

Μιλήσαμε και είδαμε ταυτότητες και τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους δελτίο ταυτότητας με τα δικά τους χαρακτηριστικά.

Μελετήσαμε το ανθρώπινο σώμα. Τα εξωτερικά όργανα, τα εσωτερικά μας όργανα και τις λειτουργίες τους. Μιλήσαμε για τη χρησιμότητα του καθενός.

Βρήκαμε τη σωστή τους θέση μέσα στο ανθρώπινο σώμα .

Βαδίσαμε προσεχτικά να βρούμε την …καρδούλα μας.

Δοκιμάσαμε πόσο δυνατά είναι τα πνευμόνια μας. Φυσήξαμε δυνατά και τα κατασκευάσαμε για να καταλάβουμε τη λειτουργία τους.

Παίξαμε με τις λέξεις και τις αντιστοιχίσαμε με τις καρτέλες τους.

 

Δημιουργήσαμε προσωπάκια με συναισθήματα μόνοι μας και τις αντιστοιχίσαμε με τις λέξεις.