Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Μάιος μας έφτασε!

Τι θα γινόταν άραγε εάν απεργούσαν τα λουλούδια;

Πως θα ήταν ο κόσμος μας;

Ποια θα ήταν τα αιτήματά τους;

Τι σημαίνει απεργία;

Τα παιδιά εκφράστηκαν και μίλησαν γι’ αυτό. Είδαμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και καταλήξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι και συνεργαζόμαστε μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

 

 

Και μετά βγήκαμε έξω στην αυλή για να φυτέψουμε τα δικά μας λουλούδια. Να κάνουμε τις γλάστρες μας όμορφες , με χρώματα και αρώματα!( τα λουλούδια μας τα πρόσφερε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας που πάντα είναι δίπλα μας. Σας ευχαριστούμε)

Καθαρίσαμε τις γλάστρες μας από τα αγριόχορτα, ανακατέψαμε το χώμα να γίνει αφράτο και να δεχτεί τα φυτά μας, είδαμε καθώς ανακατεύαμε το χώμα σαλιγκάρια, σκαθαράκια, σκουλικάκια.

 

Και αφού τα φυτέψαμε θυμηθήκαμε ένα από τα αιτήματα των λουλουδιών: Νερό! Και φυσικά τα ποτίσαμε!

 

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Μπράβο παιδιά!

Παίξαμε στην ολομέλεια με τα λουλούδια και τους αριθμούς

 

 

Αλλά χρησιμοποιήσαμε και τις νέες τεχνολογίες για παιχνίδι μαθηματικών. Στεφάνια πρωτομαγιάτικα, αριθμοί, πρόσθεση και αφαίρεση (  δημιουργός του  online παιχνιδιού είναι η εξαιρετική συνάδελφος Τάνια Μάνεση το οποίο και μοιράστηκε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από το ιστολόγιό της : http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/)

 

Όμως περιμένουμε το Μάη με τα λουλούδια. Και Μάης χωρίς στεφάνι δε γίνεται. Τα παιδιά  στόλισαν το στεφάνι της τάξης μας με τα δικά τους λουλούδια. Το αποτέλεσμα; Απλά υπέροχο από τα μικρά μας ζουζούνια!

 

   

 

                                     ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!