Δημοσιεύθηκε στην Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιμορφωτική ημερίδα: “Οικογενειακό Μαθησιακό Περιβάλλον: Σύγχρονες προκλήσεις και ο ρόλος του Νηπιαγωγείου στην Υποστήριξή του”.

Την Πέμπτη 16/11/2023 οι νηπιαγωγοί του Νομού Ημαθίας παρακολούθησαν στο Χώρο Τεχνών Βέροιας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα : “Οικογενειακό Μαθησιακό Περιβάλλον: Σύγχρονες προκλήσεις και ο ρόλος του Νηπιαγωγείου στην Υποστήριξή του”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων και των πολλαπλών ευκαιριών επαγγελματικής μάθησης   από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Π.Α κ. Λαζαρίδου Ησαΐα.

Εισηγητές της ημερίδας ο καθηγητής ΤΕΠΑΕ (ΑΠΘ) κ. Γρηγοριάδης Αθανάσιος, η κ. Τσιτουρίδου Μαρία, καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΔΙΠΑΕ) και η κ. Τύμπα Ελένη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΔΙΠΑΕ).

Στις εισηγήσεις έγινε αναφορά στις   παιδαγωγικές θεωρίες, τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, το Οικογενειακό Μαθησιακό Περιβάλλον και τις αλληλεπιδράσεις με το μαθησιακό περιβάλλον του σχολείου, στα προγράμματα παρέμβασης αλλά και δόθηκαν  πολλές πρακτικές και πολύτιμες συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς  σχετικά με τη διαχείριση και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στην οικογένεια για την ευημερία και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κ. Γώτη Ευθυμία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Βέροιας κ. Τζήμα-Τόπη Συρμούλα, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δ.Ε κ. Παπαγεωργίου, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Α Ν. Πέλλας και ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας κ. Νικολαΐδης.